Crevits lanceert dag van vrouwelijke ondernemer

Hilde Crevits (CD&V). ©Photo News

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) wil vrouwelijk ondernemerschap boosten met een dag van de vrouwelijke ondernemer.

In tien jaar tijd is het aantal vrouwelijke zelfstandigen gestegen van 115.327 in 2008 naar 141.532 in 2018. Het relatieve aandeel van de vrouwen is echter niet spectaculair gestegen. 34 procent van alle zelfstandigen zijn dames, in 2008 was dat 32 procent. Bij de starters is er zelfs een relatieve daling. Nochtans is vrouwelijk ondernemerschap succesvol, zegt Crevits op basis van cijfers van de werkbaarheidsmonitor. 'Ondernemingen met een vrouw aan het hoofd gaan minder vaak failliet en garanderen een betere balans tussen en werk en privé. Negen op de tien vrouwelijke ondernemers gaan met plezier werken.' 

Ondernemingen met een vrouw aan het hoofd gaan minder vaak failliet.
Hilde Crevits
Minister van Werk

Om het vrouwelijk ondernemerschap een boost te geven lanceert Crevits een oproep om een ‘Dag van de vrouwelijke ondernemer’ in het leven te roepen. Dat deed ze woensdagavond op de uitreiking van de WOMED-award, de prijs voor onderneemster van het jaar. 'Niets houdt ons tegen om nog meer vrouwen te laten ondernemen. Toch zijn er nog drempels, te weinig rolmodellen, te weinig vrouwennetwerken en faalangst. Ik wil het vrouwelijk ondernemerschap een boost geven. Met een dag die volledig in het teken staat van het vrouwelijk ondernemerschap, willen we de focus meer op vrouwelijke ondernemers plaatsen.' Daarnaast zal het agentschap voor Innoveren en Ondernemen VLAIO aandacht voor vrouwelijk ondernemerschap hanteren als een van de elementen voor de steun aan ondernemingen. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud