de Volkskrant Maatregelen in het teken van het algemeen belang

In alle Brabantse huishoudens, directiekamers, gemeentekantoren, kantines en clubhuizen moeten opeens lastige afwegingen worden gemaakt. Waar liggen de grenzen van ‘sociale onthouding’ die gezondheidsinstanties ons aanbevelen?

Ondanks alle kritiek is de rode draad van de boodschap helder. Hoewel een groot deel van de bevolking dit virus vroeg of laat zal oplopen, is het zeer de moeite waard het zoveel mogelijk in te dammen en te vertragen in de hoop op de verzachtende werking van de zomer en de komst van een vaccin voordat de volgende winter aanbreekt.
Alle bijkomende economische schade is ondergeschikt aan het hoger belang: tegengaan dat onze ouders en grootouders ziek worden en, als dat toch gebeurt, voorkomen dat zij zonder de noodzakelijke medische zorg vallen door de overbelasting van de ziekenhuizen.
Burgerzin staat doorgaans voor de bereidheid om iets te betekenen voor de samenleving door volop deel te nemen aan het sociale, politieke en culturele leven. Nu is het even precies andersom.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud