E-learningbedrijf Altissia zoekt partner

Altissia, de Waalse specialist in online taalonderwijs, zoekt een partner om zijn groeiplannen te ondersteunen. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen.

Altissia werd in 2005 opgericht door academici van de Université Catholique de Louvain (UCL). Het zet volop in op e-learning, het aanleren van talen via digitale weg.

In 2012 werd het bedrijf overgenomen door zijn management, dat wordt geleid door Nicolas-Louis Boël, een telg van de gelijknamige familie. Intussen zit het kapitaal bij meerdere partijen. Boël, Bruno Nissen (ex-CEO kledingmerk Bellerose), Bernard de Bellefroid (ex-CEO HSBC Dewaay) en een vierde partner bezitten elk 20 procent van de aandelen. Het talencentrum van de universiteit heeft 16,67 procent in handen. Ook het personeel zit in het kapitaal.

De jongste jaren breidde Altissia fors uit. Het is aanwezig op elk continent. Maar voor de volgende groeifase wil het een financiële of industriële partner aantrekken. Degroof Petercam staat het bedrijf bij in die zoektocht. Nicolas-Louis Boël bevestigt de plannen. 'De jongste jaren zijn we heel snel gegroeid. We zijn aanwezig in twintig landen, waarvan in zeven structureel. Om de volgende stappen te zetten bekijken we of we een partner aan boord kunnen halen', zegt hij.

Volgens Boël is Altissia rijp voor een volgende fase. 'We hebben daar de producten voor en ook een stevige pedagogische, linguïstische en technologische reputatie.' Altissia - naar verluidt goed voor 10 miljoen euro omzet en ruim 2 miljoen brutobedrijfswinst (ebitda) - kan onder meer een contract met de Europese Commissie voorleggen in het kader van het Erasmus-uitwisselingsprogramma. De Waalse regering hernieuwde onlangs het 'Wallangues'-contract met Altissia, dat in online taalonderwijs voor alle Walen voorziet.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud