Elliott triggert opkuis bij Arkema

De Europese beurzen zetten dinsdag hun depressie voort nu het corona­virus in steeds meer lidstaten huishoudt. In Parijs blonk de chemiereus Arkema uit. De confectiegroep SMCP dolf het onderspit.

Wat begon als een mild herstel na de sell-off van maandag, mondde dinsdag uit in een nieuwe bloedrode beursdag op de Europese aandelenbeurzen. Beleggers schipperen tussen hoop en wanhoop bij elk nieuw bericht over het coronavirus.

Covid-19 maakte een nieuw slachtoffer in Parijs. De confectiegroep SMCP, het bedrijf boven vier kledingmerken waarvan Sandro allicht het bekendste is, kwam met een winstwaarschuwing. De groep die zich profileert op ‘toegankelijke luxe’ meldt dat het gros van haar winkels in China en Macau gesloten is. Een kwart van de omzet wordt in China gedraaid. Een geplande investeerdersdag wordt uitgesteld naar een latere datum tot er meer duidelijkheid is. SMCP gaf 11 procent prijs en bereikte een nieuw laagterecord.
Nog in de lichtstad ging het de chemiegroep
Arkema wel voor de wind. Het persbureau Bloomberg berichte dat de chemiegroep een aantal divisies wil afstoten omdat waardejager Elliott Management in het kapitaal gestapt zou zijn. CEO Thierry Le Henaff zou de activistische investeerder voor willen zijn en onder meer een verkoop bekijken van de divisies die glasachtige plastics en peroxide produceren. De voormalige Total-dochter wil zich al langer toeleggen op meer hoogwaardige polymeren met hogere winstmarges. De instap van Elliott kan dat proces versnellen. Het aandeel won dinsdag 6,4 procent en boekte daarmee zijn grootste dagwinst ooit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud