Eurofins verteert cyberaanval

De Europese beurzen stegen woensdag met gemiddeld 1,4 procent. Eurofins genoot van resultaten, Bayer van een koopadvies van Deutsche Bank.

 

De dienstenleverancier aan de farma- en voedingsindustrie Eurofins meldde voorbeurs een winstdaling van 13 procent in 2019 naar 195 miljoen euro. Dat heeft alles te maken met de hogere kosten die het bedrijf moest maken na een cyberaanval. In juni werden de IT-systemen midscheeps getroffen door een aanval met ransomware.

De cyberaanval legt een smet op een anders mooi jaar. De bruto­bedrijfswinst (ebitda) ging, de kosten van de cyberaanval buiten beschouwing gelaten, 28 procent hoger naar 833 miljoen euro. De omzet ging een vijfde hoger naar 4,6 miljard euro. Eurofins keert een dividend uit van 3,45 euro, een stijging met 20 procent. Het aandeel won
5,2 procent.

Bayer won 4,4 procent tot 66,99 euro. Deutsche Bank verhoogde het advies van houden naar kopen. Het koersdoel wordt opgetrokken van 75 naar 85 euro. De chemiereus uit Leverkusen kwam vorige week met beter dan verwachte resultaten. Hij meldde ook dat het aantal klagers in de VS in de zaak rond de onkruidverdelger Roundup ‘niet meer sterk toeneemt’. ‘Bayer is sterk ondergewaardeerd en heeft de financiële vuurkracht om te scoren’, zegt analist Falko Friedrichs. Bayer telt twintig koopadviezen, tien houdadviezen en één verkoopadvies.

In Milaan won de holding Exor 0,2 procent nu de Agnelli’s de verkoop van hun verzekeringstak PartnerRe beklonken hebben voor 9 miljard euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud