Floridienne zet dividend tussen haakjes

De industriële holding Floridienne zag haar nettowinst vorig jaar met 25 procent stijgen naar 13,2 miljoen euro. De brutobedrijfswinst (ebitda) nam met 43 procent toe tot 34,4 miljoen euro.

Alle drie afdelingen kenden een groei van de ebitda en droegen positief bij tot het nettoresultaat. De afdeling ‘Life Sciences’ is de groeimotor met dank aan Biobest. Biobest specialiseert zich in de biologische bestrijding van plagen bij planten en dieren en bestuiving via hommels. In de afdeling ‘Feestvoeding’ verbeterden de marges. Ook de chemiedivisie (recyclage van autobatterijen, stabilisatoren voor pvc) hield zich kranig in moeilijke omstandigheden.
‘Het coronavirus leidt tot grote operationele en logistieke uitdagingen die onze groei in 2020 negatief beïnvloeden. Maar onze fundamenten zijn stevig en moeten toelaten de crisis te weerstaan.’ Floridienne kende eind vorig jaar 92 miljoen euro nettoschulden en een eigen vermogen van 143 miljoen euro.
De raad van bestuur zal op de algemene vergadering van 2 juni een stabiel dividend voorstellen van 2,1 euro. ‘Maar in functie van de evolutie van het virus en van de lockdowns in meerdere landen kunnen we dat nog wijzigen’, klinkt het.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud