Galapagos voert Bel20-verkoopgolf aan

De escalatie van het coronavirus haalde beleggers maandag van hun wolk. Logischerwijs is het aandeel dat het meest zakte het aandeel waar de meeste winst op te nemen is: Galapagos.

Nu de escalatie van het coronavirus behalve China de hele wereldeconomie lijkt te besmetten rolde de zwaarste verkoopgolf in lang over de Europese beurzen. Die correctie moet worden afgezet tegen de stevige fomorally van de jongste maanden, ook al pakken de wolken zich al langer samen boven de wereldeconomie. Bij beleggers is de ‘fear of missing out’ even in ‘fear’ veranderd. 

Het is niet onlogisch dat het aandeel waar de meeste winst op te nemen valt tot de grootste dalers behoorde. Galapagos zakte met 8,8 procent naar 227,60 euro. 

De Belgisch-Nederlandse biotechrots pakte donderdagavond uit met haar jaarcijfers. Die zijn bij biotechbedrijven nooit het grootste nieuws. Dat zijn de updates over de onderzoekspijplijn. En bij de Mechelse groep zit er veel in de pijplijn. Galapagos heeft dertig programma’s lopen. Zijn goudhaantje, het reumamiddel filgotinib, is klaar voor de commerciële lancering. De financiering van het onderzoek en de lancering van filgotinib op de cruciale Amerikaanse markt vormen geen probleem: sinds de miljardendeal met de gigant Gilead heeft Galapagos 5,8 miljard euro in kas.

Na het wonderjaar 2019 op de beurs - dat dit jaar een vervolg kreeg met tot vrijdagavond 35 procent winst - is het aandeel evenwel geen koopje meer. Dat is toch de mening van RBC Capital Markets. Het beurshuis verlaagt na de steile rally het advies tot verkopen, met een koersdoel van 175 dollar. Galapagos telt op Wall Street nu één verkoopadvies, tegen zeven koopadviezen en vijf neutrale beoordelingen.

Ook het beurshuis Jefferies vindt Galapagos allerminst een koopje. Wel stijgt zijn koersdoel naar 225 euro nu de analist Peter Welford de waarschijnlijkheid dat filgotinib op de markt komt naar 100 procent heeft verhoogd. Al blijft ook dat koersdoel onder de huidige, sterk gestegen koers.‘Het goede nieuws in het tweede kwartaal over de testresultaten van filgotinib bij de behandeling van colitis ulcerosa (dikkedarmontsteking, red.) zit al in de koers. Andere, lopende onderzoeken waarvan er binnenkort updates zijn - GLPG1690 bij systemische sclerose en GLPG1972 in osteoartritis - zijn risicovoller’, stipt Welford aan. Hij besluit: ‘Na de rally is het opwaartse potentieel beperkt en is het neerwaartse risico groter’. 

Met het aandeel Bpost viel geen winst te nemen. Het postbedrijf leverde net als zijn rivaal PostNL in Amsterdam 4,5 procent in tot 8,07 euro. PostNL gaf een opvallend sombere outlook voor 2020, vooral voor de groei van de pakjesmarkt (zie p22).
Beleggers is deze week geen rust gegund, ook al is het krokusvakantie. In het huidige klimaat is elk jaarrapport een wolfsklem voor beleggers, zeker gezien de mate waarin managers de analistenprognoses voor 2020 - zoals bij PostNL - proberen te temperen. Het is dan ook bang uitkijken naar twee Bel20’ers die er een moeilijk 2019 hebben opzitten:
AB InBev (-3,1%) donderdagochtend en Solvay (-3%) woensdagochtend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud