Hofke van Bazel Een label met uitleg op elke verpakking

Een papier aan de voordeur van hun romantisch pand aan de kerk van Bazel maakt duidelijk dat Gina Miurin en Kris De Roy de crisis combattief te lijf gaan. De voordeur maakt reclame voor ‘het Hofke bij u thuis’, een afhaalmenu in drie, vier of vijf gangen. Twee gangen (45 euro) blijkt ook te kunnen - in uitzonderlijke omstandigheden is ook een sterrenrestaurant soepel.

Voor het voorgerecht heeft de chef een aangepaste versie uit zijn vegetarisch menu voorzien. Bij een salade van quinoa komen kikkererwten, rode biet, granaatappel en gebakken coquilles. Als hoofdgerecht heeft de chef een stevige portie Ierse rib-eye klaargezet, samen met een schotel gegratineerde asperges, aardappelmousseline en een ragout van morilles. Voor de niet-vleeseter van het gezin is er een mooie moot zeebaars.
Bij het afhalen komt de chef uit de tuin gestapt om wat uitleg te geven - hij gebruikt de lockdown om zijn uitgebreide collectie groenten zelf te verzorgen. Om niets aan het toeval over te laten heeft hij op elke verpakking nog eens een label met uitleg geplakt. De borden en een paar serveerschotels krijgen we mee tegen betaling van een waarborg van 50 euro.
Het voorgerecht, een gestileerde driehoek quinoasalade afgetopt met schijfjes rode biet, is gedresseerd zoals De Roy dat in zijn restaurant zou doen. Ook de aandacht voor details, zoals het druppelflesje vinaigrette, geeft aan dat we met een sterrentraiteur te doen hebben. Het hoofdgerecht moeten we zelf dresseren, waardoor de sterrenfactor wat achterwege blijft. Maar met de smaak zit het goed: het Hofke maakt zijn reputatie waar.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud