Home Invest verhoogt dividend voor 20ste jaar op rij

Home Invest Belgium zag de huurinkomsten met 4,7 procent stijgen.

De vastgoedspeler zag de EPRA-winst stevig stijgen.

De GVV Home Invest Belgium  komt donderdagavond met de cijfers over het boekjaar 2019.

De huurinkomsten klommen met 4,7 procent naar 25,1 miljoen euro. De toename is vooral te danken aan 'de verhuur van opgeleverde projecten in eigen ontwikkelingen en de bijdrage van investeringen in 2019'. Ook waren er in 2018 afgeronde projectontwikkelingen die vorig jaar voor het eerst een volledig boekjaar bijdroegen. 

De EPRA-winst, de winst uit de kernactiviteiten die bepalend is voor het uitkeerbare dividend, steeg met 20,2 procent naar 12,67 miljoen euro, ofwel 3,85 euro per aandeel. De schuldgraad bleef stabiel op 51,4 procent en het vooropgestelde brutodividend per aandeel komt uit op 4,85 euro (+2,1%). Daarmee verhoogt de verhuurder van residentieel vastgoed de coupon voor het twintigste jaar op rij. De winst kreeg vooral een boost door de sterke toename van de reĆ«le waarde van het vastgoed. Die klom met 16,2 procent naar 609,6 miljoen euro.

De operationele marge is ten opzichte van een jaar eerder gedaald als gevolg van een toename in de operationele kosten. Daarbij gaat het volgens de onderneming om niet-recurrente kosten die betrekking hebben op de optimalisatie van IT-processen en het stroomlijnen van het interne beheersplatform. Ook profiteerde de groep van de lage rente. De netto-interestkosten daalden van 4,67 naar 4,34 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud