Insiders duiken op als kopers in Brussel

Insiders van beursgenoteerde bedrijven in Brussel beginnen stilaan aandelen te kopen nu de koersen zo fors gedaald zijn. Onder meer bij Colruyt, KBC en TINC pikken ze aandelen op.

Beleggers die een opsteker nodig hebben in deze tijden van kelderende beurzen kunnen zich optrekken aan de insiders van sommige bedrijven. Die vinden de koersen intussen interessant genoeg om aan het kopen te gaan.

De familieholding Korys van de Colruyts heeft 11.500 aandelen bijgekocht en betaalde daar 531.500 euro voor. De aankopen gebeurden tegen 45 en 46,60 euro per stuk. Bij de warenhuisgroep stonden de voorbije dagen lange rijen aan de kassa met consumenten die aan het hamsteren waren geslagen.
Bij KBC trok bestuurder Theo Roussis 1,68 miljoen euro uit om 30.000 aandelen bij te kopen voor gemiddeld 55,93 euro. Dat deed hij via zijn holding Plastiche Finance. Roussis is een van de referentieaandeelhouders van KBC en handelt geregeld in aandelen van de financiële groep. Hij is eigenaar van de kunststoffengroep Ravago en met een geschat fortuin van 7 miljard euro een van de rijkste Belgen.
Kristof Vande Capelle, bestuurder bij TINC, investeerde 49.000 euro in de infrastructuurmaatschappij. Hij is ook de financieel directeur van de investeringsmaatschappij Gimv, die aandeelhouder is van TINC. Vande Capelle betaalde met 14 euro per aandeel een stuk meer dan de huidige koers.
Bij Lotus Bakeries kocht Michel Moortgat, onafhankelijk bestuurder bij de koekjesbakker, tien aandelen voor gemiddeld 2.700 euro per stuk, goed voor 27.000 euro.
En dan zijn er nog kleinere aankopen. Financieel directeur Peter Mommerency kocht voor bijna 10.000 euro aandelen van de petflessenmaker Resilux. Vorige week waren er insideraankopen bij onder meer Kinepolis, Accentis, Telenet en Intervest Offices & Warehouses.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud