Jeff Bezos trekt 10 miljard uit tegen klimaatverandering

Jeff Bezos, de CEO van Amazon.

Jeff Bezos, de oprichter van het internetbedrijf Amazon, richt een fonds op om de effecten van de klimaatverandering tegen te gaan.

Hij richt daarvoor het Bezos Earth Fund op en begint deze zomer met de uitgifte van subsidies, zei hij in een bericht op Instagram.

'We kunnen de aarde redden', voegde Bezos eraan toe. 'Er is collectieve actie nodig van grote bedrijven, kleine bedrijven, nationale staten, organisaties en individuen.' Het Bezos Earth Fund is de grootste filantropische investering voor het klimaat die Bezos ooit gedaan heeft.

Voor het milieu is collectieve actie nodig van grote bedrijven, kleine bedrijven, nationale staten, organisaties en individuen
Jeff Bezos
CEO Amazon

De 10 miljard dollar is een begin, zei hij. Eerder was Amazon bekritiseerd voor de milieukosten die het bedrijf veroorzaakt, vooral met de vele, snelle verzendingen en verspilling van verpakkingen. Ook de abonnementsdienst Amazon Prime krijgt veel kritiek. Wie abonnee is, kan ook kleine, goedkope pakjes thuis geleverd krijgen zonder meerkosten.

Spanningen

Over dit thema heersen spanningen in Amazon. Sommige werknemers zeggen dat het niet genoeg doet om zijn schadelijke impact op het milieu te verkleinen. Maar te hevige criticasters zouden door het bedrijf gestraft worden.

Amazon beloofde vorig jaar dat tegen 2024 80 procent van zijn energie hernieuwbaar is. In 2030 wil het de kaap van 100 procent ronden. Vandaag is nog maar 40 procent duurzaam. Amazon wil onder andere elektrische voertuigen inzetten om zijn pakjes te leveren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud