Jefferies plaatst Galapagos op kooplijst

Het beurshuis Jefferies heeft zijn advies voor Galapagos opgetrokken naar kopen. Ook heeft Jefferies zijn koersdoel voor het biotechbedrijf van 225 naar 210 euro verlaagd.

‘Na de recente koersval maakt de cashpositie zowat 54 procent van de huidige koers uit’, stelt Jefferies vast. ‘Als je daar de (conservatief) geraamde waarde voor de pijplijn bijvoegt, betekent dat dat de piekverkoop van filgotinib 2 miljard dollar bedraagt, rekende het beurshuis, dat zelf op 6 miljard dollar rekent, voor.
Ook liggen enkele katalysatoren voor de koers te wachten. Analist Peter Welford verwijst naar de fase 3-resultaten van het Selection- onderzoek voor filgotinib bij de behandeling van de chronische darmziekte colitis ulcerosa. Die worden in het tweede kwartaal verwacht. Jefferies denkt dat filgotinib minstens even goed zal scoren als Xeljanz, het concurrerende middel van Pfizer, en veiliger zal blijken. De 6 miljard dollar aan piekverkoop die Jefferies voor filgotinib verwacht, valt als volgt uiteen: 3 miljard voor reuma, 600 miljoen voor de ziekte van Crohn, 400 miljoen voor colitis ulcerosa en 2 miljard voor andere indicaties.
Een andere katalysator is de goedkeuring voor filgotinib bij reuma in de Verenigde Staten, die rond 19 augustus wordt verwacht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud