Kwart van besmettingen wereldwijd in Europa

Twee maanden nadat de eerste gevallen van het coronavirus in China zijn vastgesteld, verspreidt het virus zich ook in de rest van de wereld. Een kwart van alle besmette mensen wereldwijd zijn Europeanen. Wereldwijd bevinden zich de meeste nieuwe gevallen in Zuid-Korea, Italië en Iran, maar de jongste week steeg het aantal in Duitsland en Frankrijk boven 1.000 besmettingen. In ons land zijn er maandag 39 nieuwe besmettingen bijgekomen, waarmee de teller in België op 239 komt te staan, meldt de federale overheidsdienst Volksgezondheid.

In de Verenigde Staten zijn amper 566 gevallen van corona bevestigd, al komt dat cijfer met een serieuze voetnoot: daar worden weinig tests gedaan. Het effectieve cijfer zal veel hoger liggen.

Zondag was een van de dodelijkste dagen sinds het uitbreken van het virus. Er werden bijna 250 nieuwe overlijdens geteld, waarvan de helft in Italië. Het was ook de dodelijkste dag buiten China. Het virus is niet ongeneeslijk. Wereldwijd genezen veel meer mensen dan dat er sterven. In China is bijna driekwart van de besmette mensen intussen genezen verklaard. Daarmee is het ook het land met het grootste aandeel in genezen verklaarde coronapatiënten. In de rest van de wereld ligt die verhouding veel lager. In Europa is minder dan 10 procent genezen verklaard.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud