Mediaset slaat munt uit coronavirus

De Europese beurzen verloren woensdag hun mooie openingswinsten. De Stoxx600-index zakte alweer 0,7 procent. Mediaset zegt te profiteren van het coronavirus.

Mediaset, de mediagroep van de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi, meldde dat het in de eerste maanden van dit jaar een ‘gevoelige toename’ merkt van het aantal tv-kijkers.

Dat de Italianen door het coronavirus massaal thuis moeten blijven heeft de tv-, radio- en online-inkomsten van Mediaset omhooggestuwd.
De advertentie-inkomsten stegen met 2,1 procent in januari en februari, meldt de groep in de marge van haar jaarcijfers.
De Italiaanse regering plaatste de hele bevolking tot 3 april in lockdown. Alleen werk- en winkel­verplaatsingen zijn toegestaan. Mediaset ging ’s ochtends hoger, maar sloot toch 2,3 procent in het rood.
Vivendi, de Franse groep die een derde van het kapitaal in Mediaset aanhoudt, blijft voorzichtig. In een recente verklaring zegt ze dat het ‘onmogelijk is een juiste inschatting van de impact te maken’. Vivendi zakte woensdag 1,5 procent.
Knorr-Bremse was een hoogvlieger in Frankfurt. De producent van remsystemen trok 5,8 procent hoger na sterke jaarcijfers. In februari verloor Knorr-Bremse wel 60 miljoen euro omzet door het coronavirus.
‘Maar meer dan 80 procent van onze Chinese werknemers zijn opnieuw aan de slag.’ De groep vindt te vroeg om een corona-impact over het hele jaar te becijferen.
Door het virus stelt
Douwe Egberts zijn beursgang uit. Het Nederlandse koffiebedrijf wou voor de zomer naar de markt trekken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud