Megaverlies voor Dow

De zware ingrepen van de Federal Reserve konden de beleggers niet geruststellen. Integendeel, de omvang van de renteverlaging en het inkoopprogramma deden alarmbellen afgaan over de ernst van de situa­tie. Beleggers drukten ook in New York massaal op de verkoopknop. De verliezen zwollen nog aan toen president Donald Trump waarschuwde dat de economische disruptie door het coronavirus tot de zomer zou kunnen aanhouden.

De Dow Jones donderde 12,9 procent lager, het op een na grootste dagverlies ooit. Alleen op Black Monday in 1987 crashte de index nog meer. De S&P500 ging 12 procent in het rood. De Nasdaq Composite zat op dezelfde lijn met 12,3 procent verlies.
Rentegevoelige aandelen als banken en andere leveranciers van financiële diensten kregen klappen. Door de forse renteverlaging komen hun winstmarges onder druk te staan. Citigroup donderde 19,3 procent naar omlaag. Een forse daling van de olieprijzen - met circa 10 procent - duwde de energiewaarden diep in het rood.
Bijzonder dramatisch is de co­ronacrisis voor de luchtvaartsector. Er zijn nog amper trans-Atlantische vluchten en ook binnen de continenten staat het luchtverkeer op een laag pitje. United Airlines Holdings (-14,8%) zag de omzet in maart met 1,5 miljard dollar terugvallen. De luchtvaartmaatschappij waarschuwde dat haar toestellen tot de zomer mogelijk bijna leeg vliegen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud