‘Melexis is volgende bedrijf dat dividend schrapt'

Het volgende bedrijf dat na Bekaert en Umicore donderdag met een coronawaarschuwing komt, is de chipproducent Melexis. Dat opperde het beurshuis Kepler Cheuvreux in zijn ochtendrapport. ‘We geloven dat de huidige prognose - een verkoopgroei van 10 procent - niet langer houdbaar is’, zegt het beurshuis. ‘Melexis is voor 90 procent blootgesteld aan de automobielsector.’

Het beurshuis denkt dat het dividend op losse schroeven staat. Melexis had een slotdividend van 0,90 euro beloofd. Het koersdoel voor de chipontwikkelaar zakt van 65 naar 55 euro. Het beurshuis behoudt wel zijn houdenadvies. ‘Het jeukt om een koopadvies te geven’, zegt Kepler, ‘maar we willen eerst zicht op de grootte van de impact van het coronavirus.’ Kepler wijst erop dat het bij een terugkeer naar de situatie van 2008-2009 zijn prognoses voor 2020 met 20 procent moet verminderen.
Donderdag maakten talloze bedrijven in verschillende sectoren bekend dat ze de winstuitkering inhouden om de balans te versterken. Het Franse reclamebureau JC Decaux en de Nederlandse bouwspelers Heijmans en Arcadis keren geen dividend uit.
In eigen land schortten Umicore, Miko, Van de Velde, Deceuninck, Roularta en Kinepolis het dividendbeleid op.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud