Ook geen coupon bij B&S en Boskalis

De Nederlandse groepen Boskalis (bagger) en B&S (groothandel) lieten weten dat ze het dividend alsnog inhouden. Aalberts schrapt liever in de lonen van de topmanagers.

In Amsterdam sloten de groothandelaar B&S, de baggeraar Boskalis en de financiële dienstverlener Intertrust zich aan bij de lange lijst dividendschrappers. Het valt op dat de koersreacties op zulke berichten tegenwoordig binnen de perken blijven. De markt is al wat gewoon geworden. Boskalis stond bijna de hele handelssessie onder druk, maar wist 0,2 procent hoger te sluiten. De baggeraar stopt ook de inkoop van eigen aandelen.

B&S werd daartegen gretig opgepikt en steeg 8,6 procent. Het aandeel heeft er dan ook al een lange rit naar beneden op zitten (zie grafiek). B&S specialiseert zich als groothandelaar in de bevoorrading van ziekenhuizen, taksvrije winkels in luchthavens en cruiseschepen. Het mag duidelijk zijn dat de handel in de laatste twee afzetmarkten zich in het oog van de storm bevindt. ‘Vorig jaar was de divisie gezondheids- en schoonheidsproducten goed voor meer dan de helft van de ebitda. Het is ook deze divisie die nu overeind blijft’, zegt ING-analist Tijs Hollestelle.
De leverancier van technologische oplossingen aan de industrie,
Aalberts, liet weten de kapitaaluitgaven in de komende maanden ‘te verlagen tot wat noodzakelijk is’. Verder verlaagt Aalberts de lonen van de topmanagers in de komende drie maanden met 20 procent. Opvallend: Aalberts repte met geen woord over het dividend van 80 cent bruto. Beleggers stuurden het aandeel 4 procent hoger.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud