Oosterweel en andere werven veroorzaken extra hinder

De werken aan de Ooster­weelverbinding veroorzaken vanaf de zomer bijkomende hinder op de E17, de E34 en de verbindingsweg R1. Tege­- lijk zijn nog heel wat andere werken gepland.

De werken aan de Oosterweelverbinding op Linkeroever zullen grote verkeershinder veroorzaken. Het einde van de werken is pas voorzien tegen 2025. In juli en augustus wordt de E17 vernieuwd tussen Zwijndrecht en Kruibeke en van september tot het najaar van 2021 tussen Antwerpen-West en Zwijndrecht. Van september 2020 tot het najaar 2021 wordt het op- en afrittencomplex Zwijndrecht her­aangelegd en van 25 juli tot eind 2024 gebeurt hetzelfde met het knooppunt Antwerpen-West.

Van juni tot de zomer van 2021 wordt op de E34 het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost heraangelegd. Van juli tot de zomer van 2021 wordt die snelweg tussen Waaslandhaven-Oost en Sint-Anna vernieuwd. De R1 ter hoogte van de verbinding E17 en E34 wordt vanaf april vernieuwd. Vanaf de zomer wordt de andere rijrichting aangepakt. De afronding van die ingrepen is eind 2020 gepland.
Dit jaar worden ook bijna veertig andere snelwegwerven opgestart in Vlaanderen. In totaal wordt 81,6 kilometer wegdek vernieuwd. Daarnaast komt er 20 kilometer aan nieuwe geluidsschermen. De werven die de meeste verkeershinder veroorzaken, zijn de verbreding en de sanering van het viaduct in Wilsele op de E314 richting Lummen, de sanering van het viaduct van Gentbrugge op de E17, de her-
aanleg van de R4 tussen Merelbeke en Melle richting Zelzate en de plaatsing van geluidsschermen langs de E313 in Borgerhout.

40
Er worden dit jaar bijna veertig snelwegwerven opgestart.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud