Orchestra-Prémaman sluit 41 winkels

Baby- en kinderkledingketen Orchestra-Prémaman houdt in Belgiê nog 12 winkels over.

De Franse baby- en kinderkledingketen Orchestra-Prémaman sluit in ons land 41 van haar 53 winkels. Daarbij gaan 162 banen verloren. Een maand geleden maakte het bedrijf nog gewag van 34 winkelsluitingen in België en noemde het nog geen cijfers voor het aantal banen dat verloren zou gaan. Orchestra-Prémaman kondigde toen ook aan dat zo goed als alle winkels in Vlaanderen verdwijnen.

In totaal schrapt de groep in Frankrijk 302 banen, maar creëert ze er ook 143 nieuwe. Netto gaat het dus om een verlies van 159 jobs in Frankrijk. In het buitenland verdwijnen 300 banen, waarvan de meeste in België en Spanje (108). Ook in Duitsland, Griekenland en Zwitserland verdwijnen banen.

Na de herstructurering zou het buitenland voor de Franse groep nog maar 25 procent van de omzet uitmaken, tegenover 40 procent vandaag. Orchestra, dat in 1995 opgericht werd door Chantal en Pierre Mestre, kocht Prémaman in 2012. Het bedrijf wil zich nu concentreren op zijn 'vijf belangrijkste markten': Frankrijk, het zuiden van België, Zwitserland, Marokko en Griekenland.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud