Techbedrijven zien omzet halveren

Bijna drie weken na de eerste maatregelen tegen het coronavirus in ons land is de omzet van de technologiebedrijven gehalveerd tegenover maart 2019. Dat blijkt uit een bevraging van technologiefederatie Agoria bij 190 technologiebedrijven. De omzet daalt vooral doordat de vraag en het aantal beschikbare medewerkers afnemen.

Er zijn grote verschillen tussen de industrieën. De sector van de materialen, zoals producenten van non- ferrometalen, gieterijen en fabrikanten van producten van metaal behoudt nog 73,2 procent van het normale omzetcijfer. De digitale en telecomsector volgt op 66,1 procent dankzij het telewerk.
Slechter gaat het in de maakindustrie, die bedrijven bundelt die machines, componenten en oplossingen voor het productieapparaat van de verwerkende industrie levert. Die haalt 15,2 procent van het omzetcijfer van vorig jaar. De sector van de lucht- en ruimtevaart, veiligheid en defensie sleept 7 procent in de wacht.
‘Bijna 60 procent van de bedrijven kan het omzetverlies voor de rest van het jaar niet inschatten. Ze moeten eerst nagaan of ze de productie kunnen voortzetten met respect voor de regels rond social distancing’, zegt Agoria-topman Marc Lambotte.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud