The Atlantic Generatie C zal ons allen dankbaar zijn. Of niet.

Vorige week woensdag - het voelt aan als een ver verleden - praatte ik in de late uurtjes over de pandemie met een vriendin die enkele dagen later moest bevallen. We beseften dat haar kind een van de eersten zou zijn van een nieuwe generatie die geboren wordt in een maatschappij die grondig veranderd zal zijn door de coronacrisis.

We hebben beslist om die kinderen Generatie C te noemen. De levens van Generatie C zullen worden bepaald door de beslissingen die de komende weken worden genomen, en door de verliezen die wij door die beslissingen lijden.
Denk ook hier eens over na, voor de toekomst: de Verenigde Staten halen 83,5 punten op de Global Health Security Index, die aangeeft hoe goed een land voorbereid is op een pandemie. Met dat cijfer haalt Amerika de hoogste score. Rijk, sterk, ontwikkeld, en warempel het best voorbereid van alle landen. Die illusie ligt nu aan gruzelementen. Amerika was maandenlang gewaarschuwd terwijl het virus zich in andere landen verspreidde. Toen het ten slotte zelf door het coronavirus op de proef werd gesteld, faalde het land deerlijk.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud