Advertentie
Advertentie

‘The Times They Are a-Changin' kost 2,2 miljoen dollar

De handgeschreven tekst van Bob Dylans klassieker ‘The Times They Are a-Changin’ is te koop bij de Amerikaanse veilingsite Moments in Time. De prijs bedraagt 2,2 miljoen dollar.

Bob Dylan bracht in 1964 zijn derde album ‘The Times They Are a-Changin’ uit. Het titelnummer werd zijn eerste hit in het Verenigd Koninkrijk, waar het in 1965 op de negende plaats in de hitparade belandde. Ook bij ons stond het in de hitparade. Vreemd genoeg werd het nummer nooit als single in de VS uitgebracht. Het lied, opgenomen op 23 en 24 oktober 1963 in New York, werd een van de belangrijkste protestliederen uit de jaren zestig.

De handgeschreven tekst van het lied is nu te koop bij de Amerikaanse veilingsite Moments in Time. Het gaat niet om een veiling maar om een private sale. Dat wil zeggen dat de prijs vaststaat: 2,2 miljoen dollar. Voorlopig heeft niemand die prijs geboden.
Het manuscript was in handen van een privéverzamelaar. Die had het dan weer op de kop kunnen tikken bij Jeff Rosen, de manager van Dylan. Als dat bedrag wordt neergeteld, is dat een record voor een songtekst. Ook het vorige record staat op naam van Dylan. In 2014 werd de tekst van ‘Like a Rolling Stone’ geveild voor 2 miljoen dollar.
Het kleinood ziet eruit als een half kunstwerk. Dylan schrapte bij de vleet en krabbelde allerlei aantekeningen bij de tekst. Er zijn ook tekstfragmenten te lezen die het definitieve liedje niet hebben gehaald.
Op Moments in Time worden ook de teksten van twee andere Dylan-klassiekers geveild: ‘Subterranean Homesick Blues’ (1,2 miljoen dollar) en ‘Lady Lady Lay’ (650.000 dollar). ‘Maar die zijn lang niet zo belangrijk en iconisch’, vertelde eigenaar Gary Zimet aan het persagentschat Reuters.

Bob Dylan. © afp

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud