Universiteiten werken aan oplossing voor examens

De Vlaamse universiteiten, waar fysieke lessen sowieso al opgeschort zijn, werken aan scenario’s over hoe straks de examens in coronatijden geregeld kunnen worden. De UGent gaat er voorlopig van uit dat de examens vanaf 1 juni van start gaan, en lopen tot de eerste week van juli. De focus ligt op online evalueren. Bij fysieke examens zullen de regels van social distancing toegepast worden. Omdat daarbij meer ruimte nodig is, zullen er meer examensessies zijn - drie per dag per lokaal. Ook op zaterdagen en feestdagen kunnen examens gepland worden.

Als op 1 juni de strenge regels van de overheid nog zouden gelden, heeft de UGent een eerste noodscenario klaar waarbij de examens uiterlijk op 15 juni beginnen. Lukt ook dat niet, gaan de examens pas op 10 augustus van start.
Aan de KU Leuven zei rector Luc Sels eerder deze week dat er nog niet gedacht wordt over een uitbreiding van de examenperiode naar juli, augustus of september.
De examens aan de Vrije Universiteit Brussel beginnen op 8 juni, en lopen tot 4 juli. Door de coronamaatregelen sluit de VUB niet uit dat de zittijd met een week verlengd wordt en dat mogelijk ook examens in het weekend plaatsvinden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud