Value8 kijkt uit naar kansen

De Europese aandelenmarkten zijn woensdag sterk gedaald omdat nieuwe cijfers wijzen op een sterke, wereldwijde daling van de activiteit in de industrie.

De holding Value8 was een van de schaarse stijgers in Amsterdam na een corona-update. De investeringsmaatschappij stelt dat enkele van de bedrijven waarin ze investeert een negatieve impact ondervinden van de pandemie, maar dat het bij de meeste gaat om een vertraging van de groeiplannen. Sommige profiteerden zelfs van de crisis, zoals AmsterdamGold, dat hogere omzetten boekte.

'De koersdalingen zijn niet het gevolg van een slechte performance van de bedrijven waarin we investeren, maar van een wereldwijde gezondheidscrisis en de economische en beursimpact daarvan', benadrukt Value8. 'Als de beurskoersen op het huidige niveau blijven, zou de negatieve impact ongeveer 6 tot 7 procent van het eigen vermogen en intrinsieke waarde bedragen', besluit de investeringsmaatschappij. Vooral dat laatste suste de markt.
Value8 benadrukt dat het over veel liquiditeiten beschikt, die gebruikt kunnen worden voor nieuwe investeringen als zich kansen voordoen. Eind 2019 lag de intrinsieke waarde op 7,15 euro per aandeel. Het aandeel Value8 steeg 4,8 procent tot 3,94 euro.
In Frankfurt kreeg de Duitse groep
Continental, een fabrikant van auto-onderdelen en autobanden, een tik van 7,8 procent. Continental voelt de corona-impact zowel in de Automotive- als in de Tires-divisie. Meer dan 40 procent van de productievestigingen van de groep liggen tijdelijk stil.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud