WEB verhoogt dividend, maar waarschuwt voor inkomsten

De vastgoedgroep Warehouses Estates Belgium (WEB) heeft een sterk 2019 achter de rug, maar dit jaar ziet het er - hoe kan het ook anders - een stuk minder goed uit. De Waalse groep van de familie Wagner verwacht dat meerdere klanten zullen vragen de huur geheel of gedeeltelijk op te schorten omdat de winkels verplicht gesloten zijn.

WEB wil met hen oplossingen zoeken om hun kasstromen te vrijwaren. ‘We verwachten een materiële impact zodra een kwartaal meer dan de helft van de huurgelden niet betaald wordt.’
WEB is goed gewapend om de crisis een tijd het hoofd te bieden. De schuldgraad van 42 procent is een van de laagste in de sector. De portefeuille bestaat voor 72 procent uit winkels en voor 28 procent uit ander vastgoed, zoals magazijnen en kantoren. Bijna 95 procent van de panden is verhuurd.
Het dividend is voorlopig niet in gevaar. WEB maakte bekend dat het zelfs nog stijgt. De coupon dikt 1,5 procent aan tot 3,50 euro. In december is daarvan al een interim-dividend van 2,25 euro uitgekeerd.
Degroof Petercam verlaagt in een reactie op de situatie voor winkelverhuurders de rating van WEB van opbouwen naar bijhouden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud