Mieke Vogels: "Wij gaan het spel harder spelen"

(tijd) - Mieke Vogels is zwaar teleurgesteld in de voorlopige verkiezingsuitslag van Agalev. "Het lijkt of wij de prijs betalen voor alles wat in de regering fout gelopen is", pruilde ze in een interview op Radio 1. "Wij zijn zeker niet zonder fout, maar worden nu als enige zondebok gebruikt".

"We zullen de les van Karel De Gucht volgen en het harder spelen." Toch wil de groene minister zich nog niet uitspreken over de positie van Agalev in de Vlaamse regering. "We staan aan de verliezende kant en dat doet pijn", aldus Vogels over de grote verkiezingsnederlaag.

Volgens Vogels gaat Agalev zich de komende dagen bezinnen over haar positie in de Vlaamse regering. "Er is een probleem, maar ik ga me daar nu niet definitief over uitspreken. We moeten daar nu rustig over nadenken". Een argument om eruit te stappen is dat de kiezer heeft geoordeeld over paarsgroen, maar groen blijkbaar negatief beoordeelde, voegde de minister er nog aan toe.

"Vorige week waren we nog te onredelijk, nu zijn we blijkbaar te gematigd geweest", verwees Vogels naar eerdere verklaringen van VLD-voorzitter Karel De Gucht. "We zullen de les van De Gucht volgen", klonk het.

Vogels stelt vast dat de groenen de kiezer niet hebben kunnen overtuigen. "We betalen zwaar voor de regeringsdeelname". Toch besluit Vogels daar niet uit dat de groenen altijd een oppositiepartij moeten blijven. "Het is omdat je één slag verliest dat we onze ideeën kwijt zijn".

Over de positie van politiek secretaris Jos Geysels wou Vogels geen uitspraken doen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud