TV1 brengt op 18 mei dertien uur lang verkiezingsnieuws

(belga) - TV1 wijdt op 18 mei dertien uur lang zijn uitzendingen aan de verkiezingen. De non-stopshow wil zo snel mogelijk uitslagen en reacties van politieke kopstukken brengen. Reportages en muziek moeten als rustpunt tussen het 'gecijfer' dienen. De reguliere nieuwsuitzendingen blijven behouden, maar om het uur brengt de zender een journaal-flash.

TV1 begint zijn verkiezingsshow om 11.00 uur, niet toevallig het uur waarop op gewone zondagen het politieke praatprogramma 'De Zevende Dag' aanvangt. De uitzending wordt om middernacht afgesloten met Luc Alloo, die in een speciale editie van 'Advocaat van de Duivel' de grote overwinnaar van de stembusgang interviewt.

Waar de klemtoon in het begin van de dertien uur durende marathon veeleer ligt op reportages 'in de marge' -zoals van Martin Heylen die zijn licht opsteekt in een dorp met een honderdtal kiesgerechtigden- verschuift de aandacht na 15.00 uur naar de resultaten. Ook brengt de zender live-interventies vanuit de provincies en partijhoofdkwartieren met de laatste evoluties en eerste reacties.

In de studio vinden gesprekken plaats met politieke kopstukken en allerlei opiniemakers. Rond 21.30 uur begint het grote debat met de verzamelde partijvoorzitters. Daags nadien brengt TV1 om 12 uur een uitgebreide nieuwsuitzending. Die van 13 uur wordt ingekort om rond 13.10 uur opnieuw plaats te ruimen voor een voorzittersdebat, dat ook op Radio 1 wordt uitgezonden

Ook op de radiozenders van de openbare omroep worden de grote middelen ingezet. Zo brengt de nieuwsredactie op 18 mei om het uur uitgebreid verkiezingsnieuws op alle netten in een gedifferentieerd product. De vijf netten van Radio 2 volgen alles in de provincies op de voet. Radio 1 brengt een speciaal verkiezingsprogramma van 13.10 uur tot 23 uur. Bij Radio 2 is er tussen 15 en 20 uur een ontkoppeld verkiezingsprogramma in de vijf regio's.

Op 19 mei programmeert Radio 1 een speciale verkiezings-'Voor de dag', uitzonderlijk van 06 to 10 uur. Radio 2 ontkoppelt die ochtend een uur extra, van 06 tot 09 uur. De regionale redacties brengen de gedetailleerde provinciale uitslagen met analyses en commentaar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud