VLD populairste partij bij Vlaamse jongeren

(tijd) - 27 procent van de bijna 300.000 Vlaamse jongeren die op 18 mei voor het eerst naar de stembus stappen, zegt op de VLD te zullen stemmen. Dat leert een rondvraag bij 500 jongeren tussen 18 en 21 jaar van onderzoeksbureau TNS-Media-Dimarso in opdracht van jongerenzender Studio Brussel en het weekblad Humo.

Het kartel sp.a-spirit komt met 21 procent op de tweede plaats. CD&V is goed voor 18 procent. 16 procent van de jongeren zegt op Agalev te zullen stemmen, terwijl het Vlaams Blok 14 procent achter zich krijgt.

De kleinere partijen - N-VA, Liberaal Appel, Vivant en Resist - zijn samen goed voor 3,9 procent van de stemmen, en blijven daarmee onder de kiesdrempel van 5 procent. Opvallend is dat slechts 20 procent van de respondenten zegt een duidelijke politieke voorkeur te hebben. 36 procent beweert een 'lichte voorkeur' te hebben en 44 procent van de ondervraagden heeft nog geen uitgesproken voorkeur.

Sp.a-voorzitter Steve Stevaert is met 63 procent de populairste politicus bij de Vlaamse jongeren. Jean-Luc Dehaene (CD&V) komt in de poll op de tweede plaats, de bronzen medaille gaat naar Bert Anciaux (Spirit).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud