Advertentie
Advertentie

N-VA blijft lid van Europese conservatieve ECR-fractie

Europees Parlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA). ©saskia vanderstichele

De N-VA verlaat in het Europees Parlement dan toch niet de ECR-fractie.

De N-VA blijft lid van de Europese conservatieve ECR-fractie, de Europese Conservatieven en Hervormers. Dat meldt Europarlementslid Johan Van Overtveldt. Ook de Poolse oppositiepartij PiS (Recht en Rechtvaardigheid) blijft aan boord.

Begin dit jaar verklaarde Vlaams minister-president Jan Jambon nog dat de N-VA zich niet meer thuis voelt bij de ECR en na de verkiezingen van 9 juni mogelijk andere oorden zou opzoeken. Maar na enkele weken van onderhandelen blijft alles bij het oude, zegt Van Overtveldt.

Advertentie

Fratelli d'Italia

Dat betekent dat de oud-minister van Financiën en de twee andere verkozenen van de N-VA - Assita Kanko en Kris Van Dijck - ook de komende vijf jaar op de ECR-banken blijven zitten. De hele fractie zal 84 leden tellen, zegt Van Overtveldt nog.

De ECR zag het licht toen de Britse tory's de Europese Volkspartij verlieten. Vandaag is Fratelli d'Italia van de Italiaanse premier Georgia Meloni het grootste blok in de ECR-groep.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.