Stadsgroentjes | Cycle Farm, Linkebeek

Waarom avocado’s laten overvliegen als je ziet wat er allemaal voor moois uit de grond schiet in eigen land? Van asperges tot walnoten en het sappigste fruit uit de kustpolder.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Rond de hoofdstad schieten moestuinprojecten als paddenstoelen uit de grond. Cycle Farm is een voorbeeld van zo’n groen project dat gebruikmaakt van ‘spin farming’: intensieve tuinbouw op kleine percelen.

Advertentie

Hierdoor kan David Errera, de man achter het project, zijn groenten leveren aan toprestaurants zoals Chalet de la Forêt**. De boer produceert een veertigtal groenten, waaronder 35 soorten tomaten (ananas, copper river, lucky tiger, rouge de Namur...), zeldzame groenten zoals Japanse aubergines, geweldige kruiden en specerijen (citroenbasilicum, mizuna, bieslook, laurier, zuring, kleine pimpernel...) en producten die je in onze streken niet zou verwachten, zoals peper of gember.

Elke week stuurt de boer een mail met de beschikbare producten die je op het veld kunt afhalen. Ze worden ook verkocht in de lokale winkels.

Advertentie
Advertentie

Cycle-Farm

Kerkveldstraat, 1630 Linkebeek, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer