Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘In Oostende is er een tekort aan erkende assistentiewoningen'

O'Sea, Oostende ©Immobel

Vorstelijk wonen in de Koningin der Badsteden: dat is de slagzin van O’Sea. Met dit Oostendse project speelt vastgoedontwikkelaar IMMOBEL in op de vergrijzing van onze kuststeden. Al biedt O’Sea woongelegenheid aan alle leeftijden.

Onze bevolking wordt almaar ouder, en dus zit de nood aan assistentiewoningen in de lift. De vraag naar aangepaste woonvormen is het grootst in Oostende. Volgens een onderzoek in opdracht van de Vlaamse overheid, is bijna 30 procent van de inwoners er 65 jaar of ouder. Ter vergelijking: het gemiddelde in heel Vlaanderen bedraagt nog geen 20 procent. Bovendien verwacht Oostende de komende jaren een bevolkingsgroei van minstens 5 procent. Het hypermoderne O’Sea-project komt tegemoet aan deze demografische evolutie.

O'Sea, Oostende ©Immobel

‘O’Sea biedt een unieke mix van woonvormen’, illustreert Marnix Mellaerts, sales director van projectontwikkelaar Immobel. ‘Er is een ruim aanbod aan assistentiewoningen, maar er zijn ook appartementen, huizen  en penthouses voor alle leeftijden. Die kunnen gebruikt worden voor permanente bewoning, als tweede verblijf of als vastgoedbelegging met  regelmatige huurinkomsten. Het hele project wordt gekenmerkt door de ingenieuze architectuur en de hoogwaardige afwerking, op amper 30 meter van het strand en zeedijk.’

Advertentie

Eigen gebruik of verhuur

Wie investeert in een assistentiewoning, doet dat als investering, of om de woning later zelf te gebruiken. Het huurpubliek is alvast kapitaalkrachtig, bestendig en betrouwbaar. De woonunits zijn splinternieuw en voldoen aan alle strenge moderne eisen.

En dankzij de officiële erkenning van O’Sea hebt u een aanzienlijk voordeel: de aankoop is vrijgesteld van onroerende voorheffing, en u betaalt slechts 12 procent btw in plaats van de gebruikelijke 21 procent bij klassieke nieuwbouwappartementen. Bij de aankoop geven deze fiscale gunstmaatregelen uw rendement meteen een extra boost.

‘Wie investeert in een assistentiewoning, doet dat als investering, of om de woning later zelf te gebruiken.’

De assistentiewoningen van O’Sea worden uitgebaat door Solidariteit voor het Gezin, een professionele organisatie met meer dan 5.700 medewerkers en 1.500 vrijwilligers. Daardoor zijn de bewoners verzekerd van een hoogkwalitatief dienstenpakket en een permanente medische bijstand.

Een andere belangrijke troef: Solidariteit voor het Gezin is eigenaar van een aantal rusthuizen in de buurt. Als het op een bepaald moment nodig wordt, kunt u daar onmiddellijk terecht, zonder dat u eerst op een wachtlijst belandt.

De troeven van Oostende

O'Sea, Oostende ©Immobel

Als beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar is Immobel actief in heel België en daarbuiten. Maar de locatie voor het O’Sea-project was niet toevallig. ‘Oostende is onze grootste badstad, met brede stranden, een lange strandpromenade, een jachthaven, groene parken, shoppingmogelijkheden, talrijke evenementen en een ruim sport- en cultuuraanbod’, zegt Marnix Mellaerts. ‘De centrale ligging garandeert een vlotte bereikbaarheid via de E40, met openbaar vervoer of per fiets. O’Sea bevindt zich bovendien vlak bij winkels, horeca en scholen.’

Immobel creëert steevast gediversifieerde woonvormen in steden of buurten. ‘We gaan altijd op zoek naar aantrekkelijke en begeerde locaties’, legt Mellaerts uit. ‘In het geval van O’Sea is de combinatie van stad en strand een belangrijke troef.

De exclusieve architectuur zorgt voor een meerwaarde in leefbaarheid en duurzaamheid. We laten het project versmelten met de hele buurt, door middel van open pleinen en veel aandacht voor groen. Dit leidt tot ecologisch doordachte totaalconcepten  met een positieve impact op de stad en haar inwoners.’

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.