Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Expats: stabiele inkomsten van solide huurders

©gf

Ons land telt ongeveer 220.000 expats. Hun werkgevers zijn bereid om meer te betalen in ruil voor extra comfort. Voor vastgoedeigenaars vormt deze solide huurdersgroep een belangrijke troef.

Het aantal expats in België is in vijftien jaar tijd met bijna de helft toegenomen. Het merendeel - ruim 100.000 voornamelijk hoogopgeleide buitenlanders - woont en werkt in Brussel. Een op de tien inwoners is hier een expat, en drie op de vijf eurocraten wonen in dit centrum van Europa.

2.000 multinationals, ambassades, de NAVO en verschillende Europese instellingen: die aanwezigheid ondersteunt de internationale dynamiek. Bovendien zijn ook veel hoofdzetels van Belgische bedrijven in het Brusselse gevestigd.

Werkgevers van expats zijn doorgaans correcte betalers. Dat betekent stabiele inkomsten voor verhuurders.

Bart Paeleman
Skyline Europe

De juiste locatie

‘Locatie is voor expats nog belangrijker dan voor een doorsnee huurder’, weet Bart Paeleman van Skyline Europe, een Belgisch familiebedrijf met 40 jaar vastgoedervaring. ‘Een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en een vlotte verbinding met de luchthaven zijn essentieel. Als projectontwikkelaar focussen wij op professioneel vastgoed in bijvoorbeeld de Europese wijk in Brussel, en in de buurt van de NAVO en bedrijvenparken. Maar ook in Antwerpen, waar de vraag naar expatvastgoed toeneemt, besteden we veel aandacht aan de juiste locatie.’

2.000 euro per maand

Expats stellen hogere eisen dan de gemiddelde huurder. Maar bedrijven die hun werknemers hier tewerkstellen, zijn bereid om fors te betalen voor een comfortabele huisvesting. Huurprijzen van 2.000 euro per maand zijn in het Brusselse dan ook geen uitzondering.

‘Expats vormen bovendien een solide huurdersgroep’, zegt Bart Paeleman. ‘Hun werkgevers zijn doorgaans correcte betalers, waardoor verhuurders kunnen rekenen op stabiele inkomsten. Die betalingszekerheid is een belangrijke troef ten opzichte van de reguliere huurmarkt.’

Een recente realisatie van Skyline Europe is het Ambassador Park, vlak bij de NAVO. Bart Paeleman: ‘Hier tellen werkgevers huurprijzen neer die makkelijk tweemaal hoger liggen dan elders in Vlaanderen. Een appartement op zo’n strategische toplocatie brengt niet alleen mooie verhuurinkomsten op, maar levert wellicht ook een meerwaarde op langere termijn op. In de afgelopen dertig à veertig jaar zijn de vastgoedprijzen systematisch de hoogte ingegaan, op enkele schommelingen na. Dat zal in de toekomst niet anders zijn.’

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie