Advertentie

Al 405.000 downloads van corona-app

©Photo News

De app Coronalert is in amper twee dagen al 405.000 keer gedownload.

Dat zegt Carmen De Rudder, de woordvoerster van het Interfederaal Comité Testing en Tracing, desgevraagd aan De Tijd.

De Belgische corona-app is sinds woensdag gratis beschikbaar in de appstores van Apple (iOS), Google (Android) en Huawei (AppGallery). Coronalert dient om de verspreiding van het coronavirus helpen tegen te gaan. De app houdt anoniem de hoogrisicocontacten bij.

Als een dokter een test voorschrijft, kan de gebruiker een code in zijn app genereren die gelinkt wordt aan de code van zijn test. Is de test positief, dan krijgt de gebruiker die info in zijn app en kan hij een melding sturen naar iedereen die in de buurt is geweest. De app is geen vervanging van contactopsporing via telefoon, maar een aanvulling.

Test-Aankoop geeft de Belgische corona-app goede punten voor gebruiksvriendelijkheid en privacy. 'De app weet niet waar je bent, wie je bent of wie je ontmoet hebt. De enige gegevens die uitgewisseld worden, zijn codes die bijna niet te ontcijferen zijn. Bovendien worden alleen die codes, die frequent veranderen, op de centrale server opgeslagen, geen namen van patiënten of hun contacten.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie