Universal lanceert muziekdownloads

Lady GaGa is een van de artiesten die onder de vleugels zit van Universal Music. (foto: reuters) ©REUTERS

De platenreus Universal Music maakt de weg vrij voor Britse internetgebruikers om zoveel van hun muziek te downloaden als ze willen.

(belga) - Klanten van de internetprovider Virgin Media moeten daarvoor enkel een maandelijkse bijdrage betalen, zo maakten beide ondernemingen maandag bekend. Na het downloaden kan de gebruiker de muziek op meerdere toestellen zoals op iPods en mp3-spelers voor onbepaalde duur afspelen.

Het project zou op het einde van het jaar van start gaan. Naar eigen zeggen is het wereldwijd de eerste samenwerking tussen de muziekindustrie en een internetprovider. Virgin Media wil in de toekomst met nog meer platenfirma's samenwerken.

Wie illegaal muziek downloadt, zal voor een bepaalde periode geen toegang tot het internet hebben, zegt Emma Hutchinson, woordvoerster van Virgin Media. "We bekijken meerdere opties voor een verbod. De opgelegde straf kan gaan van 5 minuten tot 5 maanden".

Universal Music kan met een bepaalde software adressen van computers, waarop legaal gedownloade muziek staat, identificeren. Op deze manier hoopt de platenreus muziekpiraten te "overtuigen".

Een juridische grondslag voor de samenwerking is er voorlopig nog niet.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud