Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Winxx-project transformeert Brusselse Noordwijk

©gf

De Brusselse ‘Manhattan-wijk’ was niet zo lang geleden een grijze zone met veel leegstaande kantoren. Verschillende vastgoedinitiatieven geven de buurt een grondige opfrisbeurt. Eén van die projecten is Winxx: een trendy nieuwbouw met 75 appartementen. Oplevering: midden 2020.

‘Deze locatie heeft tal van voordelen voor bewoners en investeerders’, zegt Louis Van Hulle, salesmanager bij Candor, dat het project realiseert. ‘We zitten hier op een boogscheut van het historisch centrum van Brussel. De Picard-voetgangersbrug zal rechtstreeks toegang bieden tot de site van Tour & Taxis. Daar wordt onder andere de Gare Maritime omgevormd tot een overdekte stad met winkelruimtes, promenades en horeca. En er is de steeds hipper wordende kanaalzone.’

Binnen het sociaal weefsel van de locatie het best passende vastgoedproject ontwikkelen, dat is volgens Candor de definitie van een geslaagde aanpak. Al bij de aanschaf van de bouwgrond in 2006 was Candor ervan overtuigd dat Winxx een interessant en toekomstbestendig vastgoedproject ging worden.

Het beheer van de door ons gebouwde appartementen doen we voor onze klanten die een alternatief zoeken voor klassieke en niet-renderende spaaroplossingen.

Louis Van Hulle
salesmanager bij Candor

Louis Van Hulle: ‘Binnen een straal van één kilometer van de Grote Markt zijn er in Brussel slechts een handvol groenzones. Dààr kunnen wonen en leven, is enorm aantrekkelijk voor veel mensen. Door daarop in te spelen, vormen we de betonnen jungle die de Noordwijk ooit was mee om tot een aantrekkelijke plek middenin de stad. Tal van nieuwe vastgoedinitiatieven zorgen ervoor dat wonen, werken en ontspannen er in perfecte harmonie samengaan.’

Verhuurdienst ontzorgt investeerder

Winxx zal bestaan uit 75 moderne appartementen die aan de hedendaagse noden voldoen met bewoonbare oppervlaktes tussen de 45 en 150 vierkante meter (de prijzen gaan van 167.000 euro tot 450.000 euro). Er komt een ondergrondse parking, een gezamenlijke fitnesszaal en een handelsruimte op het gelijkvloers. Daarvoor lopen momenteel gesprekken met potentiële exploitanten. Candor streeft naar een gezonde mix tussen kopers die er zelf gaan wonen, en investeerders.

©gf

‘Wij willen onze investeerders volledig ontzorgen’, gaat Louis Van Hulle verder. ‘Via onze dochteronderneming Brussels Business Flats (BBF) beschikken we sinds 1992 over een eigen verhuurdienst met 34 personeelsleden. Hiermee zijn we marktleider in Brussel. We gaan voor onze investeerders op zoek naar correcte huurders die maandelijks betalen. Vaak is dat de achilleshiel van een vastgoedinvestering. We kunnen ook instaan voor het onderhoud van de appartementen, tot en met de verschoning van het linnen. Zo is er ook sociale controle, en kan er nagegaan worden of de huurder respectvol omgaat met het eigendom. En zowel huurder als investeerder kunnen een beroep doen op BBF Technics voor ondersteuning; van een lekkende kraan tot het volledig opfrissen van een appartement.’

De vele Europese instellingen en de meer dan 2.000 multinationals in het Brusselse garanderen een groot potentieel aan kwalitatieve huurders.

Louis Van Hulle
salesmanager bij Candor

Kwalitatieve huurders

Via Brussels Business Flats beheert Candor ondertussen de huur en bijhorende diensten van meer dan 1.800 appartementen in Brussel. Louis Van Hulle: ‘Dat doen we enerzijds voor onze klanten, die een alternatief zoeken voor klassieke en niet-renderende spaaroplossingen. Anderzijds is het voor bedrijven en organisaties die bijvoorbeeld hun internationale werknemers een lokale verblijfplaats willen aanbieden veel eenvoudiger om te werken met één partij dan met verschillende particulieren. De vele Europese instellingen en de meer dan 2.000 multinationals in het Brusselse garanderen een groot potentieel aan kwalitatieve huurders. Voor Winxx spreken we over huurprijzen die tot 2.000 euro per maand kunnen gaan. De huurprijzen in Brussel liggen bovendien gemiddeld 30 tot 40% hoger dan elders op de lokale markten in België.’

Meer info over het Winxx-project vindt u op www.winxx.be of 0800 997 33 

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie