Advertentie

Gilles Mattelin, de medeoprichter van het legaltechbedrijf Henchman en het pilsmerk Tout Bien, schuift mee aan tafel bij onze podcast 'De Beursvoyeurs'. 'Schommelingen van 10 of 15 procent? Ik ben een kind van de bitcoingeneratie, dat schrikt me niet af.'

'AI-investeerders verbranden zich'

Het is een bijzonder jaar voor Gilles Mattelin, de medeoprichter van de legal start-up Henchman, een AI-gedreven zoekmachine voor juristen. Hij verkocht eerder dit jaar zijn bedrijf aan LexisNexis, een Brits-Amerikaans bedrijf, bekend van de gelijknamige databank. Zelf investeert hij onder meer via private equity in beloftevolle start-ups. Toch is hij stellig over de waardering van bepaalde AI-bedrijven. 'Als je puur naar durfkapitaal kijkt in de sectoren waar wij zitten, frons ik de wenkbrauwen', zegt Mattelin. 'Die valuatie, klopt die echt? In legal tech zijn er investeerders die zich op dit moment verbranden.'

'Fast-njet'

In zijn eigen portefeuille zal bitcoin zijn beste investering ooit geweest zijn. 'Ik kocht het ergens in 2016 en ze blijven outperformen. Ook al pas ik nu eerder de HODL-strategie toe (afkorting van ‘hold on for dear life’, red.) en laat ik ze onaangeroerd ergens op een stick in een kluis staan', lacht Mattelin.

Advertentie

Het snelladerbedrijf Fastned loste zijn verwachtingen nog niet in, terwijl Mattelin er heel erg in gelooft. 'Het is erg zichtbaar, maar heeft zwaar geïnvesteerd en schulden gemaakt. Dan sta je als belegger als laatste in de rij.'

Een gediversifieerde portefeuille betekent voor Mattelin ook alternatieve beleggingen, zoals oldtimer Porsches. 'Ik ben heel erg gepassioneerd door Porsche. Oldtimers, maar ook youngtimers en speciale modellen. Die kunnen later tien keer meer waard zijn dan wanneer ze van de fabrieksband rollen. Een tastbare belegging zoals een oldtimer is ook fijn, want een aandeel kan niet rijden', lacht Mattelin.

Ontdek meer in de nieuwste aflevering van 'De Beursvoyeurs' met Ellen Vermorgen (De Tijd), Gert Bakelants (De Belegger) en Tomas De Soete (host).

Advertentie
Beleggers vrezen dat de forse invoertarieven van de Amerikaanse president Donald Trump de logistieke ketens van veel bedrijven ernstig zullen verstoren.
Markten Live
De handelsoorlog escaleert nu China terugslaat met een heffing van 34 procent op alle Amerikaanse producten. Er rolde een verkoopgolf over de Europese beurzen.

In het nieuws

Alle artikels meer
Marco Rubio ging vrijdagmorgen ook langs bij premier De Wever.
Militair hoofdkwartier NAVO in Bergen niet ter discussie, verzekert Marco Rubio
Op zijn tweedaagse bezoek aan Brussel heeft Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Marco Rubio een vrij geruststellende boodschap gebracht. De NAVO-partners liet hij weten dat Donald Trump de organisatie niet wil verlaten. En premier Bart De Wever kreeg te horen dat het militair hoofdkwartier van de NAVO in ons land blijft.
Gesponsorde inhoud